Praktijkinformatie
Spoedgevallen
Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!
Wanneer er dringend medische hulp nodig is, belt u het nummer van de praktijk: 0252-213344. U kiest direct 1 in het keuzemenu en wordt direct doorverbonden met de assistente. Zij overlegt uw situatie direct met uw huisarts voor de juiste handeling op uw spoedsituatie.
Voor eerste hulp kunt u altijd terecht. Belt u zo mogelijk van te voren, dan houden we rekening met uw komst.
Bij spoedgevallen buiten kantoortijden belt u met de huisartsenposten De Limes, 0252-240212
Openingstijden
De praktijken zijn iedere werkdag geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur
De balie is gesloten van 10.00 uur tot 11.00 uur. De huisartsen en assistentes hebben dan patiëntenbespreking over uw hulpvragen. Bij een spoedeisende situatie aan de balie tussen 10 en 11 uur, belt u aan met de deurbel aan de buitenzijde van de tussendeur. Er komt zo snel mogelijk een assistente naar u toe.
Spreekuren | ochtend | middag |
Maandag | Verdoes Coops | Verdoes Coops |
Dinsdag | Roovers en Verdoes Spit | Verdoes Spit |
Woensdag | Verdoes Smit | Verdoes Smit |
Donderdag | Roovers en Verdoes Smit en Spit | — — |
Vrijdag | Roovers Spit | Roovers Spit |
Afspraak maken
Het spreekuur is op afspraak. U kunt alle werkdagen terecht. U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 8.00 – 10.00 uur en van 11.00 – 16.30 uur
Voor vragen waarbij uw klacht niet gezien hoeft te worden, kunt u een telefonisch consult met de huisarts krijgen. Ook is het mogelijk om een beeldbelafspraak in te plannen. Hierbij bespreekt u thuis achter uw computer uw medische vraag met de huisarts, waarbij u elkaar wel ziet.
Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw komst. Dit is om een goede inschatting van de termijn van de afspraak en de duur van de afspraak te kunnen maken. Zij is net als de huisarts verplicht om vertrouwelijk met informatie om te gaan. Het kan ook zijn dat de assistente u een advies geeft bij kleine kwalen. Dit advies wordt later op de dag door de huisarts gecontroleerd en goedgekeurd.
Een consult is 10 minuten. Heeft u meerdere klachten of vragen of wilt u een gesprek met de huisarts, geef het aan bij het maken van de afspraak. De assistente houdt er rekening mee in de agenda.
Wanneer het door medische omstandigheden niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De mogelijkheden voor onderzoek zijn in de praktijk beter. Daarom verdient het de voorkeur naar de praktijk te komen.
Telefonische afspraak of beeldbelafspraak
Belafspraak
Als u de huisarts telefonisch wilt spreken, kunt u dit aanvragen voor 12.00 uur. De huisarts belt u dan later die dag, meestal tussen 12.30 en 14.30 terug.
Beeldbelafspraak
U kunt ook vragen om een beeldbel-afspraak. De afspraak vindt dan digitaal plaats op de afgesproken tijd, waarbij u thuis achter uw computer vanuit de digitale wachtkamer uitgenodigd wordt in de digitale spreekkamer door de huisarts. De assistente informeert u graag hoe dit werkt.
Huisbezoek
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Een huisbezoek kunt u aanvragen tussen 8.00-10.00 uur. In de praktijk zijn er mogelijkheden voor onderzoek en behandeling, daarom is het beter om naar de praktijk te komen.
Avond-,nacht- en weekenddienst
Huisartsenpost/doktersdienst
De waarneming bij medisch spoedeisende huisartsenzorg ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenposten De Limes. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen van de regio Duin en Bollenstreek en regio Leiden samen.
Openingstijden
Iedere werkdag na 17.00 uur, op zaterdag en zondag en op feestdagen is de Huisartsenpost geopend. Wanneer u een medisch dringende reden heeft die niet kan wachten tot uw eigen huisarts overdag bereikbaar is, belt u voor een afspraak 0252-240 212 .
Houd bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.
Meer informatie
Meer informatie over de werkwijze van de huisartsenposten De Limes vindt u op www.huisartsenpostendelimes.nl
Assistentie en praktijkondersteuning
Bij de assistentes kunt u terecht tussen 8.00 – 10.00 en 11.00 -16.30 uur voor het maken van afspraken, advies bij kleine kwalen en praktische vragen. Zij hebben ook een eigen spreekuur volgens afspraak, met de volgende handelingen :
- uitspuiten van oren
- aanstippen van wratten
- wondverzorging
- hechtingen verwijderen
- zwachtelen en tapen
- een hartfilmpje, ECG
- een gehoortest, audiogram
- uitstrijkjes in het kader van het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker
- bloedsuiker bepaling
- urine onderzoek op blaasontsteking (tussen 08.00 en 9:30 uur zonder afspraak)
- zwangerschapstest (tussen 08.00 en 9:30 uur zonder afspraak)
Praktijkondersteuners (POH)
In de praktijken werken de huisartsen samen met 2 praktijkondersteuners Somatiek en 1 praktijkondersteuner GGZ. U wordt door de huisarts verwezen naar de juiste POH. Zij hebben een eigen spreekuur, waarvoor u bij de assistentes een afspraak kunt maken. De praktijkondersteuner maakt ook huisbezoeken bij (kwetsbare) ouderen.
De POH Somatiek is o.a. deskundig op het gebied van
- Diabetes Mellitus (suikerziekte)
- Hoge bloeddruk
- Astma/Longziekten
- Chronische ziekten
Verder adviseert zij bij het stoppen met roken, afvallen en het streven naar een gezonde leefstijl.
De POH GGZ is deskundig op het gebied van psychische problematiek, o.a.
- Probleemverheldering
- Hulp gericht op verbetering in functioneren van de patiënt met psychische klachten
- Terugvalpreventie en nazorg
- Indien nodig verwijzing van patiënten naar de Basis GGZ, SGGZ of juist het sociale domein.
Beide huisartsenpraktijken zijn aangesloten bij Rijn en Duin, de regio-organisatie voor eerstelijnszorg in Zuid-Holland Noord. WSV Teylingen is het samenwerkingsverband van huisartsen, apothekers, diëtisten en fysiotherapeuten in de gemeente Teylingen. Door hierbij aangesloten te zijn, kunnen we u “ketenzorg” aanbieden die vergoed wordt door uw zorgverzekeraar. Meer informatie hierover leest u op de website: wsvteylingen.nl.
Huisarts-in-opleiding
Dokter Verdoes is opleider voor nieuwe huisartsen. Zo blijven er in de toekomst ook huisartsen beschikbaar. Ieder jaar in maart komt er een nieuwe huisarts-in-opleiding.
Waarnemende huisartsen
Tijdens de afwezigheid van uw eigen huisarts i.v.m. vakantie, nascholing etc. nemen de andere huisartsen in ons gezondheidscentrum het spreekuur waar. Tijdens de zomervakantie is dit meestal een ervaren huisarts van buiten het gezondheidscentrum. De assistentes maken een afspraak bij de waarnemend huisarts als uw medische klacht niet kan wachten tot uw eigen huisarts weer spreekuur doet. Belt u daarom altijd naar de praktijk als u een medische vraag of probleem heeft.
Andere disciplines
In het gezondheidscentrum zijn naast onze huisartsenpraktijken en de huisartsenpraktijk van huisarts Van Riet ook een diëtistenpraktijk, psychologenpraktijk en een podotherapeut gevestigd.
Parkeren
U wordt verzocht te parkeren op het parkeerterrein achter de praktijk. Alleen bij spoedeisende situaties of wanneer u slecht ter been bent, kunt u direct voor de ingang parkeren.