De doktersassistenten zijn tussen 8.00 en 17.00 uur aanwezig. Wat doet de doktersassistent?
- naar uw klachten informeren, zowel telefonisch als wanneer u aan de balie staat
- via triage beslissen hoe snel de patiënt gezien moet worden en door wie
- zelfstandig advies geven
- medisch-technische handelingen, zoals injecteren, oren uitspuiten van oren en aanstippen van wratten
- planning van de spreekuren en huisbezoeken
- urine-onderzoek op blaasontsteking
- controle van de herhaalrecepten
- voorraadbeheer en zorg voor de praktijkruimte
- administratie, patiëntenbrieven en bijhouden van het patiëntendossier
Om deze taken allemaal goed te kunnen uitvoeren, is het assistentenspreekuur op afspraak. De herhaalrecepten worden iedere werkdag voor 10 uur gecontroleerd. De assistentes hebben dagelijks tussen 10 en 11 uur overleg met de huisartsen. De urines worden iedere ochtend om 9:30 uur nagekeken, zodat de uitslag tijdens het overleg met uw huisarts besproken kan worden. De huisartsen autoriseren de adviezen die de assistentes zelfstandig geven. Zij weten zo ook waarvoor u gebeld heeft en kunnen zo nodig een extra advies geven.
De balie is open van 8.00 – 10.00 uur en van 11.00 – 17.00 uur. De assistentes rouleren de lunchpauze zodat er altijd een assistente aanwezig is om u te woord te staan.
De praktijkondersteuner somatiek biedt zorg en ondersteuning aan chronisch zieken en ouderen. Bijvoorbeeld bij diabetes, astma, longziekten en hart- en vaatziekten. Zo hebben ouderen met meerdere aandoeningen één vast aanspreekpunt. Bij ons in de praktijk zijn dit Marijke en Nicolien.
De praktijkondersteuner GGZ begeleidt mensen met lichte psychische klachten, zoals piekeren, somberheid, angstklachten of werkstress/ burn-out. Ook bij chronisch psychische klachten die onder controle zijn kunt u hulp krijgen van de POH-GGZ. Bij ons in de praktijk is dit Mijntje. Wanneer u de voorgaande klachten herkend, kan de huisarts u naar haar verwijzen.